مطالب کاراته, مطالب تخصصی ورزرش رزمی کاراته و تندرستی

قوانین کاراته رو جامع و دقیق یاد بگیر! + جزوه WKF

قوانین کاراته

قوانین و مقررات رشته کاراته را برای شروع این ورزش بدانید!

قوانین کاراته نسبت به سبک فعالیت کاملا متفاوت است زیرا، شما داخل 2 سبک مادر یعنی کنترلی و غیر کنترلی میتونید، تفاوت بزرگ نحوه اجرا کاتا ها و کومیته را مشاهده کنید.  شما داخل این مقاله از سایت علم کاراته، قوانین کاراته کنترلی را خواهید آموخت که شامل: امتیازات در کومیته کاراته، قوانین مسابقات کاراته، خطاهای کاراته میباشد و همگی توضیحات مربوط به قوانین داوری کاراته 2023 و 2024 میباشد. قبل از اینکه به سراغ آموزش قوانین کاراته برویم شما باید یکسری پیش زمینه ها نسبت به آموزش این مطلب باید بدانید که مهمترین آن در بخش اول به صورت خلاصه ذکر شده است.

 

پیش زمینه اول، نحوه انتخاب سبک کاراته:

ما در گذشته داخل سایت علم کاراته مقاله ای جامع با محوریت بهترین سبک کاراته، نوشته ایم که میتوانید در آن بخش سبک مورد نظر خود را که متناسب با روحیات و علایق خود هست را نیز انتخاب کنید، همچنین میتوانید برای راهنمایی بهتر از دوره طبقه همکف کاراته، دوره رایگان ما استفاده کنید.

پیش زمینه دوم، انتخاب مربی و باشگاه ایده آل:

شاید بپرسید برای یادگیری قوانین کاراته چه ربطی به این موضوع دارد؟! سوال بسیار خوبیست و شما باید نسبت به این مورد، بدانید که اگر شما مربی خوب و باشگاه ایده آل پیدا کنید میتوانید بحث داوری به راحتی مسلط بشوید زیرا، مربی شما از تمایلات شما استقبال میکند و شما میتوانید درون باشگاه وررشی مهارتهای داوری خود را محک بزنید.

 

ساق روپا اراوازا

خرید ساق روپا کاراته آروازا اصل (ARAWAZA LEG ROPE)

 

پیش زمینه سوم، احترامات در ورزش رزمی کاراته:

احترامات در کاراته، همیشه حرف اول را میزند زیرا، کاراته با هدف احترام به یکدیگر ابداع شده است و ما داخل داوری میبایستی بر روی احترامات تسلط کامل داشته باشیم.

پیش زمینه چهارم، حرکات پایه:

در ادامه این مقاله خواهید خواند که برای  داوری این ورزش یک داور میتواند، داور کاتا یا کومیته یا حتی هردو باشد پس اینجا نتیجه ای که میتوانیم بگیریم این است که باید یک داور مجرب و کاربلد خودش ابتدا کاراته کا باشد و حرکات پایه و حرفه ای کاراته را بلد باشد و روی آنها تسلط داشته باشد. شما میتوانید حرکات پایه کاراته را داخل کانال یوتیوب علم کاراته مشاهده کنید و از اصطلاحات کاراته داخل سایت ما بهره مند شوید.

 

قوانین مسابقات کاراته

 

قوانین مسابقات کاراته کنترلی را کامل بشناسید!

ویژگیهای سالن استاندارد و زمین ایده آل:

وقتی شما وارد سالن مسابقات معتبر مانند: انتخابی تیم ملی، لیگ جهانی کاراته وان میشوید، باید محیط برگزاری مسابقه را یک فضای مربع شکل ببینید که در ابعاد 8 در 8 تعبیه شده است و در وسط آن برای برگزاری کومیته دو تاتامی با رنگ قرمز با فاصله 2 متر قرار گرفته شده است که بازیکنان کومیته رو باید پشت آن خطها بایستند.

چیدمان پنل داوری کومیته کاراته کنترلی:

برای داوری کومیته، در گوشه هر تاتامی با 1 تاتامی فاضله از محوطه برگزاری، یک داور بر روی صندلی نشسته است که به آن داور جاج میگویند که مدرک آنها شامل: JA، JB و JC میباشد. در وسط هم 1 داور می ایستد که وظیفه مدیریت مسابقه، درخواست اخطار و امتیاز دهی را دارد و میتواند در طول مسابقه برای دید بهتر در هرکجای تاتامی حرکت کند و شاهد مبارزه باشد.

 

دستکش کاراته اراوازا ابی

خرید دستکش کاراته آراوازا (ARAWAZA GLOVES)

 

و اما در پشت داور وسط که به آن رفریه (referee) گفته میشود، یک ناظر مسابقه با یک پرچم قرمز نشسته است که وظیفه دارد تا در صورت مشکل در پنل داوری، فراموشی داور وسط در صورت ارائه یکسری گفتار و چندین مورد دیگر اخطار دهد و از بروز مشکل، جلوگیری کند. گفتنی است که ناظر یا کانزا 18 وظیفه را دارد.

در بخش انتهایی برای پنل داوری، یک میز در پشت داور وسط قرار دارد که 2 فرد با وظایف وقت نگهدار و ثبت امتیاز نشسته اند. البته در بخش داوران افراد دیگری هم دخیل هستند که در فایل پیوست شده در انتهای این مقاله میتوانید جزئیات کاملتر را مشاهده کنید.

چیدمان پنل داوری کاتا کاراته کنترلی:

در مسابقات رسمی فدراسیون جهانی مانند کاراته وان، یک پنل 7 نفره داوری را داریم که داوران به صورت تصادفی توسط رایانه انتخاب میشوند و پشت یک میز مینشینند. گفتنی است که قبل از سال 2020 داوری کاتا همانند کومیته بوده و از پرچم بهره گیری کرده. در فایل پیوست شده در انتهای این مقاله میتوانید جزئیات کاملتر را مشاهده کنید.

ویژگیهای داور کاراته:

یک داور رسمی میبایستی دارای: کت سرمه ای دو دکمه، پیراهن سفید آستین کوتاه، کراوات رسمی بدون سنجاق، سوتی به رنگ قرمز با بند سفید، شلوار ساده خاکستری روشن، جوراب سرمه ای یا مشکی، کفش راحتی مشکی میباشد.

 

لباس کومیته کیهون مشکی اصل

خرید لباس کاراته کیهون اصل ترکیه + مدل مختلف

 

ویژگیهای یک کاراته کا یا بازیکن:

قبل از اینکه به سراغ ویژگیهای بازیکن برویم باید بدانید که در قوانین کاراته میبایستی لباس یک کومیته رو از نظر پیراهن ئدر بخش انتهایی تا روی باسن یا 4/3 ران باشد و هر دو بند لباس بسته باشد. از نظر آستین هم باید آستین لباس تا مچ دست باشد. در انتهای بخش لباس کاراته میپردازیم به شلوار کاراته که لازم است 3/2 ساق باشد یعنی تقریبا تا مچ پا و نباید تا زده شود. در فایل پیوست شده در انتهای این مقاله میتوانید جزئیات کاملتر را مشاهده کنید.

شرکت کننده ای که داخل مسابقات حضور دارد میبایستی لباسش بدون گلدوزی غیر مجاز باشد و نشان کشور بر روی سینه چپ قرار گرفته شده باشد که اندازه آن 8 *12 میباشد. در مسابقات رسمی مانند کاراته وان یک شماره به هر فرد داده میشود تا فرد پشت پیراهن خود آنرا بچسباند.

پس از لباس کاراته میپردازیم به تجهیزات کاراته کا که شامل: دستکش کاراته، محافظ دندان یا لثه، محافظ بدن، ساق و روپایی کاراته تایید شده توسط فدراسیون کاراته جهانی. گفتنی است که در مسابقات درون مرزی تاییدیه فدراسیون اجباری نبوده و صرفا میبایست لوازمهای شما با کیفیت و سالم باشند.

در فایل پیوست شده در انتهای این مقاله میتوانید جزئیات کاملتر را مشاهده کنید.

ویژگیهای مربی یا کوچ:

مربی یا کوچ کاراته میبایستی، در طول مسابقات از یک گرمکن ورزشی و اگر مسابقات برون مرزی است از گرمکن فدراسیون ملی استفاده کند و همراه خود ایدی کارت را داشته باشد. در بخش کسب مدال الزامی است که مربی دارای کت شلوار تیره رنگ به همراه پیراهن و کروات باشد.

 

تایم مسابقه کاراته و امتیازات در کومیته کاراته

 

تایم مسابقه کاراته و امتیازات در کومیته کاراته چگونه است؟

قبل از اینکه به سراغ امتیازدهی و شیوه آن برویم لازم است شما کاراته کاران عزیز در مورد رده های سنی و تایم مسابقه کاراته اطلاعاتی را داشته باشید تا بتوانید بر روی تمام قوانین کاراته مسلط شوید. در ادامه به سراغ امتیازدهی ها خواهیم رفت.

  • رده سنی نونهالان و خردسالان، زمان مد نظر برای مسابقات 1 دقیقه الی 1.30 دقیقه میباشد.
  • رده سنی نوجوانان و جوانان، زمان مد نظر برای مسابقات 2 دقیقه میباشد.
  • رده سنی امید یا زیر 21 سال و بزرگسالان، زمان مد نظر برای مسابقات 3 دقیقه میباشد.

 

لباس کاراته کومیته

خرید لباس کاراته تورنادو کومیته 8 اونس صادراتی

 

1 امتیازی ها یا یوکو: تکنیکهایی که شامل یک امتیاز هستند مربوط به تکنیکهایی اجرایی توسط دست میباشند به استثنای زمانه که فرد آشی بارای شده است. شما میتوانید برای کسب اینسری امتیاز ها از دست عقب و یا جلو در گاردی که هستید به محدوده های مجاز که شامل: سر (جودان) و شکم (چودان) هستند ضربه بزنید.

2 امتیازی ها:  تنها تکنیکی که داخل کومیته کاراته کنترلی حاوی دو امتیاز میباشد تکنیک چودان گری است که میبایستی با محوده چودان (کمر یا شکم) برخورد کند.

3 امتیازی ها: تمامی ضربات پایی که داخل کومیته توسط کومیته رو با هدف برخورد به سر اجرا شود مانند: اوراماواشی گری و ماواشی گری و اجرای تکنیک دست پس از افتادن حریف (آشی بارای) حاوی سه امتیاز میباشد.

در فایل پیوست شده در انتهای این مقاله میتوانید جزئیات کاملتر را مشاهده کنید.

 

خطاهای کاراته در کومیته

 

قوانین کاراته کنترلی برای خطاهای کاراته در مبارزات یا کومیته چگونه است؟

برای بخش خطاهای کاراته یا اعمال ممنوعه 4 مدل اخطار در 2 دسته بندی اصلی قرار گرفته شده است که باعث میشود مبارزات در کومیته کاراته کنترلی جذاب تر شود و درصد آسیب دیدگیها بسیار کمتر باشد. در هر دسته بندی 4 نوع اخطار داریم که هرکدام معنی و مفهومی را بازگو میکند که در ادامه آنها را همراه با ویژگیهایی هر دسته بندی بررسی خواهیم کرد. گفتنی است که اخطارهایی هر دسته بندی با دیگر دسته جمع نمیشود.

  1. اخطار اول، چوکوکو: اخطاری است که در جهت اولین نقص قوانین به فرد داده میشود.
  2. اخطار دوم، کی کوکو: اخطاری است که در جهت دومین نقص قوانین به فرد داده میشود.
  3. اخطار سوم، هانسوکوچویی: این اخطار زمانی داده میشود که فرد بازیکن دو اخطار قبل را دریافت کرده باشد
  4. اخطار چهارم، هانسوکو: جریمه ای است که در صورت خطای جدی در صورت آسیب و یا دریافت 3 اخطار قبلی به بازیکن داده میشود و باعث میشود تا مبارز شرایط مسابقه را از دست داده و با نتیجه 8 بر 0 بازی را به حریف مقابل خود واگذار کند.
  5. کیکن یا عدم ادامه مسابقه: این نوع اخطار در زمانی به فرد بازیکن داده میشود که در حین مبارزه امادگی لازم را نداشته باشند، به فرد مقابل خود آسیب بسیار سنگین وارد کرده باشند که توانایی ادامه نداشته باشد داده میشود. البته گفتنی است که تصمیم گیری برای کیکن کار آسانی نیست و میبایستی شرایط بسیاری را مد نظر قرار گرفت که در فایل پیویست شده آنرا توضیح داده ایم.

خطاهای کاراته که در دسته بندی 1 (C1) قرار میگیرند شامل موارد زیر میباشد:

  • برخورد تکنیک یا اصابت بیش از حد به بدن حریف و برخورد به گلو
  • حمله مستقیم به: بازو، پا، بیضه، مفاصل و روی پا
  • حمله با دست باز به ناحیه صورت
  • پرتابهای خطرناک و خارج از چهارچوب قوانین

 

خرید دوره آموزشی گرم کردن 0 تا 100 (وارم آپ مستر) + پشتیبانی 30 روزه

 

خطاهای کاراته که در دسته بندی 2 (C2) قرار میگیرند شامل موارد زیر میباشد:

  • بزرگنمایی جراحت یا تمارض و تظاهر
  • خروج از محوطه تاتامی در صورتی که توسط حریف سورت نگرفته شده باشد
  • عدم دفاع مناسب در حین اجرای تکنیک حریف و یا عدم تنظیم فاصله در مقابل تکنیک حریف (موبوبی)
  • اجتناب از حریف به شیوه ای که حریف تنواند کسب امتیاز کند
  • عدم فعالیت برای کسب امتیاز
  • بغل کردن، گرفتت بدن حریف، هل دادن و سینه به سینه ایستادن بدون قصد پرتاب تکنیک
  • گرفتن حریف با هر دوست در حین درگیریها و یا اجرای ضربات و یا حتی درو کردن حریف
  • گرفتن پیراهن و یا دست بدون پرتاب تکنیک در مدت زمان زیاد
  • ضرباتی که تنوات آنها را کنترل کرد و خطرناک هستند
  • صحبت کردن و عدم اطاعات از فرمان داور و قوانین مسابقات

 


 



کلاس کاراته انلاین

author-avatar

درباره سعید کاشانی راد

من سعید کاشانی راد، هدفم اینه با انتشار محتوای غنی و خاص در عرصه ورزش کاراته، بتونم دانش جامعه کاراته ایران رو ارتقا بدم و به اونها کمک کنم :) برای آشنایی بیشتر با من داخل گوگل، عبارت "اینستاگرام علم کاراته" رو جستجو کن.

دیدگاهی در مورد “قوانین کاراته رو جامع و دقیق یاد بگیر! + جزوه WKF

  1. ابوالفضل براتی گفت:

    سلام سنسی وقتتون بخیر من هفته دیگه مسابقات کشوری دارم جوانان
    بعد یه سری ها میگن که جوانان توی رینگ مسابقه میدن
    یه سری دیگه هم میگن نه همون روی تاتمیه
    این جریانش چجوریه

    1. وقتت بخیر باشه نه داخل رینگ نیست و حالت تاتامی عادی هست مگر اینکه یک فضای خاص آماده کرده باشند برای جو و هیجان بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.